voetbaluitslagen Nederlandse eredivisie opvragen met Siri

Met de komst van iOS 6 is het ook mogelijk geworden om . Dit werkt via Siri, de spraakassistent op de iPhone 4S en iPhone 5. Hoe vraag je de uitslagen op? Dat leggen we uit in onderstaande tip.
eredivisie 2   eredivisie 3

Siri is nog niet Nederlandstalig, maar je kunt al wel uitslagen van de Eredivisie, informatie over Nederlandse bedrijven en andere lokale informatie opvragen. Wil je weten hoe jouw favoriete voetbalclub heeft gespeeld? Dan stel je aan Siri een passende vraag met de woorden “football” en “netherlands”. Je krijgt dan de lijst met uitslagen te zien.

uitslag wedstrijd siriJe kunt ook de uitslagen opvragen van individuele wedstrijden, zoals je hiernaast kunt zien. Siri zegt welk team heeft gewonnen en wat de uitslag was. Daardoor is de functie ook erg geschikt als je slechtziend bent, je leesbril niet kunt vinden of in de auto zit. Bij alle teams worden de clublogo’s getoond en je ziet in welk stadion de wedstrijd heeft plaatsgevonden.

Om Siri te kunnen gebruiken moet je de homeknop op de iPhone 4S of iPhone 5 indrukken. Je kunt het ook gebruiken op de derde generatie iPad en vijfde generatie iPod touch. Je kunt Siri ook gebruiken via een headset of door de telefoon bij je oor te houden. Met Siri kun je ook sms- en emailberichten inspreken, een Facebook-bericht posten, muziek starten en stoppen, apps starten, het weerbericht opvragen en nog veel meer