Grote update voor iPhone en iPad.

iphone5_ios71

IPhone-fabrikant Apple heeft een nieuwe update voor zijn mobiele besturingssysteem iOS vrijgegeven. In iOS 7.1 worden enkele softwarefouten aangepakt, maar ook worden nieuwe functies toegevoegd.

De bel…angrijkste toevoeging is die van CarPlay, waarmee in bepaalde auto’s de iPhone gekoppeld kan worden aan het interne systeem van de wagen. Hierna verschijnt op het scherm in de auto iconen zoals die ook op de smartphone te zien zijn. Ook spraakgestuurde digitale assistent Siri is dan te gebruiken. Wel is het nog wachten op de eerste auto’s die de functie ondersteunen.

Siri zelf heeft ook een update gekregen. Hoewel ondersteuning voor de Nederlandse taal nog steeds niet is toegevoegd, is het nu wel mogelijk om te bepalen wanneer ze precies naar een opdracht luistert door gedurende die tijd de thuisknop ingedrukt te houden. Hierdoor weet Siri precies wanneer de vraag is afgelopen en kan ze sneller antwoord geven.

De camera-app heeft ook een nieuwtje gekregen. Deze kan nu namelijk zelf bepalen wanneer het maken van een HDR-foto nut heeft en wanneer niet. Bij een HDR-kiekje worden drie foto’s genomen die vervolgens samengevoegd worden zodat alle delen van de prent goed belicht zijn.

Onder de opgeloste fouten zit de bug waarbij de iPhone 5S nogal vaak spontaan opnieuw opstart. Op dit apparaat is nu ook de herkenning van vingerafdrukken via de TouchID-scanner verbeterd. Tenslotte moet iOS 7 nu beter draaien op een iPhone 4. Van een update naar iOS 7.0 werd het apparaat namelijk juist trager.

bron: Telegraaf