4G-snelheid in Nederland bij wereldtop

Nederland heeft de op één na hoogste 4G-snelheid ter wereld. Ons land moet alleen Singapore voor zich laten, waar de gemiddelde 4G-snelheid net iets hoger ligt. Dat blijkt uit het State of LTE-rapport van wifi-dekkingsspecialist OpenSignal. De bevindingen in het rapport tonen aan dat er nog altijd veel wordt geïnvesteerd in 4G. Een goed teken, want snel 4G biedt het nodige zakelijke voordeel.

Snelheid 4G in Nederland toegenomen 

Met een gemiddelde snelheid van 42,12 Mbit/s bezet Nederland de tweede plek op de wereldwijde wifi-ranglijst. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar. Toen stond ons land nog op de vijfde plek met een gemiddelde snelheid van 38,36 Mbit/s. De snelheid van 4G neemt dus nog altijd toe. Toch spelen ook andere zaken een rol in de positionering; de snelheid in Zuid-Korea, Hongarije en Noorwegen daalde iets. Deze landen stonden vorig jaar nog boven Nederland.

Beschikbaarheid eveneens groeiende 

Naast de snelheid neemt ook de landelijke beschikbaarheid van 4G toe. Volgens het rapport ligt de beschikbaarheid nu op 90 procent. Nederland is daarmee wereldwijd goed voor een zesde plaats. Ook hier werd een mooie groei gerealiseerd; een halfjaar geleden lag de beschikbaarheid namelijk nog op 86 procent. OpenSignal geeft aan beschikbaarheid te meten door de tijd die mensen op een netwerk verblijven? te analyseren. Het geografische bereik wordt niet meegenomen in de metingen.

4G ook zakelijk erg populair 

Ook op zakelijk gebied biedt 4G veel meerwaarde. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt op plekken waar snel internet niet vanzelfsprekend is. Denk aan buitengebieden of werkplekken waar nog geen vaste lijn ligt. Door een simkaart in een router te plaatsen kan zo toch gebruik worden gemaakt van supersnel internet. 4G wordt daarnaast vaak ingezet als back-upverbinding. In het geval van storingen kan 4G kritische verbindingen overnemen. De continuïteit en productiviteit van medewerkers blijft op die manier toch grotendeels behouden.

bron:www.telecombinatiebusinesscenter.nl